Česká paterčata i dvojčata z New Yorku. Milovické setkání trhlo rekord

  • 24
Tolik vícerčat najednou jako v sobotu v Milovicích na Nymbursku se nikdy před tím v Česku nesešlo. Loni jich do rodinného Parku Mirakulum přijelo 266, letos ještě o 44 více. Padl tím český rekord.

„Máme radost, podařilo se tak překonat loňský rekord. Přišlo sto čtyřicet pět dvojčat a pět trojčat,“ oznámil čísla komisař Agentury Dobrý den David Rafaj s tím, že počet završila milovická paterčata.

Kočárky Terezy, Deniela, Michaela, Martina a Alexe rodičů Alexandry Kiňové a Antonína Kroščena obsadily místo v první řadě tamního amfiteátru. Stejně přítomné návštěvníky zaujali třináctiměsíční sourozenci Lukáš a Natálie Šormovi, kteří přiletěli až z New Yorku.

„Babička a dědeček bydlí v Praze, takže jsme toho využili, protože jsme tady měsíc a půl na návštěvě,“ hlásila češtinou se silným americkým přízvukem maminka Dallas.

Setkání co největšího počtu stejně starých sourozenců však nebylo jediným pokusem o přepsání historie. Vše odstartoval takzvaný klokaní rekord, při němž se sčítali rodiče s dětmi v šátku či ergonomickém nosítku na těle. V amfiteátru se jich sešlo 349, což je o téměř dvě stovky více než v roce 2014.

Vyhlášena byla i nejstarší a nejmladší dvojčata. První titul získaly čerstvé padesátnice Lenka Zalabáková a Jana Rovenská z nedaleké Velimi. To tříměsíční benjamínci Valerie a Vojtíšek Heytens přijeli do Milovic z Kladna.

Stovky dětí celý den využívaly soutěže, hlavolamy či malování na obličej organizované libereckým Centrem Babylon.

„Účastníci rekordů i jejich doprovod se u nás jistě nenudili, už proto, že oproti loňsku se náš park rozrostl o vodní svět nebo úžasnou lesní zónu,“ uvedl majitel Parku Mirakulum Jiří Antoš. Svůj hudební pořad si pro sobotní odpoledne připravila herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová.

Na konci sobotního programu se z amfiteátru do dálky rozléhalo dunění. To se Mirakulum otřásalo pod bubnováním 563 lidí. A to byl další rekord v milovickém parku.