ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Kvůli snu o kamionu najíždějícím do lidí spustil poplach, vyvázne bez trestu

  • 9
Český telekomunikační úřad odložil případ z letošního jara, kdy oznamovatel telefonicky upozornil policisty na kamion najíždějící na Benešovsku do lidí. Muž nakonec uvedl, že měl zlý sen. Přestupku se podle policie nedopustil.

Policie případ předala správnímu orgánu, kterým je Český telekomunikační úřad. Ten nakonec případ odložil, informoval o tom server Novinky.cz.

„Úřad věc odložil, protože oznámení nebylo důvodem k zahájení řízení o přestupku nebo předání věci. Úřad své rozhodnutí vysvětluje tím, že muž provedl pouze jeden telefonát na tísňovou linku. Aby splnil skutkovou podstatu zneužití tísňové linky, musel by telefonát uskutečnit opakovaně,“ uvedla mluvčí policie Eva Stulíková

Muži hrozila pokuta ve výši až 200 tisíc korun. Protože ale nebyl uznán vinným, nebude muset platit ani výjezd záchranných složek.

Na operační středisko volal v sobotu 11. května s tím, že v obci Miličín najel kamion do davu lidí. Záchranné složky ale v obci žádnou nehodu nedohledaly. Operátorovi muž nakonec přiznal, že měl jen zlý sen.