Pes, který zemřel ve Vraném na Vltavou po útoku rotvajlera. | foto: archiv majitelky

Pudl zabitý rotvajlery byl bez vodítka. Jeho majitelka dostala pokutu

  • 314
Pokutu za přestupek dostala majitelka pudla, kterého v říjnu ve Vraném nad Vltavou zakousli dva rotvajleři. Její kamarádka, která tehdy psa venčila, ho totiž neměla na vodítku. Problém s agresivními psy řeší černošická radnice a veterinární správa.

Podle policistů z obvodního oddělení v Jílovém u Prahy se nestal trestný čin. Trestu se ale dočkala majitelka zakousnutého psa Hana Mouchová, respektive její kamarádka, která jejího psa venčila. Ta se podle policie dopustila přestupku, protože měla psa puštěného na volno v místě, kde to vyhláška obce zakazuje.

Policie proto případ předala obecnímu úřadu, který majitelku ve správním řízení potrestal pokutou ve výši pěti set korun. 

Problémem s agresivními psy se bude dále zabývat odbor životního prostředí v Černošicích. „Zároveň jsme se obrátili na krajskou veterinární správu v Dolních Břežanech o řešení situace s agresivními psy. Předali jsme jim i petici občanů, podle které nejsou psi venčeni ani cvičeni a měli by být odebráni,“ uvedla starostka Vraného nad Vltavou Dana Ullwerová.

Občas utečou, přiznal majitel rotvajlerů

S postupem radnice nesouhlasí majitelka zakousnutého pudla. Přestože uznává, že její kamarádka venčila psa bez vodítka, řešením by podle ní bylo potrestat majitele agresivních psů, nikoli psy odebrat.

„Starostka slíbila, že věc bude řešit, ale vyřešila to tím, že nám dala pokutu. Já se zaplacení nebráním, ale vadí mi, že paní starostka řeší pouze zvířata, ale neřeší hlavní problém, kterým jsou majitelé rotvajlerů,“ řekla iDNES.cz Hana Mouchová, která na majitele psů hodlá podat občanskoprávní žalobu.

Útok dvou rotvajlerů se odehrál 12. října v osadě, která je součástí Vraného nad Vltavou. Na agresivní psy si místní stěžují dlouhodobě. Jejich majitel reportérovi iDNES.cz přiznal, že mu občas utečou, ale údajně nikoho nezraní, pokud je někdo nevyprovokuje (psali jsme zde).

Rotvajleři ve Vraném nad Vltavou zakousli pudla

15. října 2017

,