Řidička nadýchala při kontrole 3,79 promile. Ilustrační foto

Řidička nadýchala při kontrole 3,79 promile. Ilustrační foto | foto: Policie ČR

Řidička na Příbramsku nadýchala při kontrole 3,79 promile

  • 1
Policisté na Příbramsku zadrželi řidičku, která nadýchala 3,79 promile alkoholu. Policisté ji okamžitě sebrali řidičák a odvezli na odběr krve. Ženu pravděpodobně čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Padesátiletou ženu chytili policisté nedaleko Rožmitálu pod Třemšínem v neděli 7. listopadu.

"Žena za volantem citroenu nejprve nadýchala 3,79 promile alkoholu v dechu a při opakované zkoušce vykázal přístroj hodnotu 3,55 promile," uvedla mluvčí příbramské policie Lenka Pavlová.

Policisté poté opilou ženu odvezli na odběr krve. Ten určí přesné množství alkoholu, který v sobě žena měla. Teprve potom ji policisté s největší pravděpodobností obviní. "O řidičský průkaz již přišla, další řízení bude pokračovat, až nám dorazí výsledky krevního testu," řekla Pavlová.

Její případ je ojedinělý, takto opilé ženy policisté za volantem často nevidí. "Podobně opilou ženu jsme za volantem nachytali také zhruba před půl rokem," řekla mluvčí.

Podle odborníků je jízda pod vlivem alkoholu velmi nebezpečná. Někteří by dokonce byli pro zpřísnění současných trestů, kterých se lidé nebojí. Opilci za volantem mohou jít na rok do vězení. "Jízdu pod vlivem alkoholu už bych brala jako nakročení k vraždě," navrhuje tvrdší postih například dopravní psycholožka Pavla Rymešová.