Řidič prorazil dveře parkovacího boxu. Zřítil se s autem do šachty

  • 32
U neobvyklé nehody v centru Prahy zasahovali hasiči a policisté, kteří museli z výtahové šachty vytáhnout řidiče i s autem. Muž při couvání prorazil dveře parkovacího boxu a propadl se několik několik metrů na plošinu výtahu. Dvaašedesátiletý řidič si při nehodě poranil záda. Případem se zabývá policie.

Oznámení o pádu auta i s řidičem do výtahové šachty v podzemní garáži v ulici Panská přijali policisté ve 12 hodin. „Na místo ihned vyrazily složky integrovaného záchranného systému, řidič byl záchrannou službou převezen do nemocnice,“ řekl mluvčí pražských policistů Jan Rybanský. 

Podle prvotních informací řidič couval do parkovacího boxu, kde prorazil zadní dveře boxu a spadl i s autem z osmi až deseti metrové výšky na plošinu výtahu.

Hasiči muže ze zříceného auta vyprostili pomocí lezecké techniky. „Poté jsme ve spolupráci se zaměstnanci firmy, která spravuje výtah, vyprostili i osobní automobil a to pomocí navijáku, hydraulických vaků a lezecké techniky,“ napsali pražští hasiči ve svém příspěvku na Facebooku

„Odváželi jsme dvaašedesátiletého muže s úrazem zad do vojenské nemocnice, po celou dobu byl při vědomí,“ řekla iDNES.cz mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. 

Kvůli vyprošťování byl v ulici Panská přibližně od 15 do 16 hodin uzavřen provoz. „V tuto chvílí nehodu řeší místní policejní oddělení Krakovská jako škodní událost,“ dodal Rybanský. 

Červená značka ukazuje na ulici Panská

Červená značka ukazuje na ulici Panská

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz