Nabídla ležícímu muži pomoc, ten se ji místo vděku pokusil znásilnit

  • 38
Ležícího muže nedaleko ulice Resslova v Praze 2 si ve čtvrtek kolem páté hodiny ráno všimla žena, která se tou dobou vracela domů z večírku. Nabídla se, že zavolá taxíka, slovy díků se však nedočkala. Nejenom, že ji muž odbyl, ale ještě se ji pokusil znásilnit. Později se sám přihlásil na policii.

Pokus o znásilnění vyšetřují kriminalisté od čtvrtečního rána. 

Devětačtyřicetiletá žena si v brzkých ranních všimla ležícího muže a zeptala se ho, jestli nepotřebuje pomoc. Poté, co nabídku muž odbyl, dala se žena zpět do chůze směrem ke svému domovu. Do té doby ležící muž však následně vstal a začal ji pronásledovat.

Muž vyhlížel zpovzdálí do doby, než devětačtyřicetiletá žena otevřela hlavní vchod ve svém domě, zatlačil ji do chodby a začal se na ni sápat. Povalené ženě rukou zacpal pusu a osahával ji na intimních partiích. 

„Poškozená se bránila a volala o pomoc, čehož se naštěstí podezřelý zalekl a dal se na útěk. Křik zaslechli i sousedé a běželi ženě na pomoc, podezřelého už ale nezastihli,“ uvedl mluvčí Jan Rybanský. Následně kontaktovali linku 158 a vyčkali na příjezd policie. 

Napadená žena byla z celé události velmi otřesena, policejní psycholožka jí následně musela poskytnout posttraumatickou péči.

Útočník se odpoledne sám přihlásil policii. Poznal se na zveřejněném záběru z místa činu. Policisté ho nyní vyslýchají. Muži hrozí za trestný čin znásilnění ve stádiu pokusu až deset let ve vězení.