Kvůli opravám Husitské má pražská MHD zpoždění, Praha 3 kritizuje magistrát

  • 68
Začínající oprava Husitské ulice v Praze 3 v pondělí dopoledne zkomplikovala dopravu v souběžné Seifertově ulici. Autobusy a tramvaje kvůli kolonám aut nabraly zpoždění, a to až 45 minut. Vedení Prahy 3 kvůli tomu kritizuje magistrát a Technickou správu komunikací, která opravu naplánovala.

V pondělí ráno začala plánovaná rekonstrukce ulice Husitská, která byla obousměrně uzavřena (o rekonstrukci jsme psali zde).

Auta včetně autobusových linek číslo 207 byly odkloněny přes ulici Táboritská do Seifertovy, kde navíc jezdí ještě tramvaje. Brzy se vytvořily kolony a podle informací ČTK se stovky cestujících v MHD vydaly směrem k hlavnímu nádraží pěšky. 

Podle místostarostky Prahy 3 pro dopravu Lucie Vítkovské (ODS) vedení města nezvládlo přípravu na zahájení opravy Husitské a TSK přehlíží dopravní kolaps, který kvůli tomu postihl Žižkov. Městská část chce více strážníků, kteří by řídili dopravu a urychlení rekonstrukce.

„Od počátku jsme vedení Prahy i TSK upozorňovali, že uzavírky v Husitské mohou způsobit dopravní kolaps, který zasáhne celý Žižkov. Byli jsme ale ujišťováni, že je ze strany magistrátu i TSK vše řádně připraveno. Dnes jsme se ale probudili do dopravního pekla,“ uvedla Vítkovská. Situace je ještě horší než po nedávném uzavření Zenklovy ulice v Praze 8, při jejíž rekonstrukci magistrát a TSK také selhaly, dodala.

Kvůli dopravnímu kolapsu se v pondělí po druhé hodině odpoledne sešlo vedení Prahy 3 se zástupci městské a státní policie. Z jednání vyplynulo, že se v lokalitě zvýší policejní dohled a doprava bude více řízena. Přísněji budou trestána špatně zaparkovaná auta, které budou rovnou odtažena. Upraveno bude také některé značení.

Zpoždění mají tramvaje i autobusy

Zpoždění se týká tramvajových linek číslo 5, 9, 15 a 26 a autobusů číslo 136, 175 a 207. Dopravní podnik na svých stránkách upozorňuje, že tramvaje i autobusy jezdí mimo jízdní řád. Což většinu dne znamenalo, že se zpožďovaly, a to až o 45 minut.

12.března 2018 v 09:51, příspěvek archivován: 12.března 2018 v 12:45

⚠️ Některé spoje zejména linek 5, 9, 15 a 26 jsou aktuálně zpožděné až o 45 minut, což má vliv i na Dopravu v oblasti Smíchova, Řep a Dejvic, Strašnic a Hostivaře.

Od asi půl jedné odpoledne se dopravní podnik rozhodl ulevit dopravě v místě tím, že je každý druhý spoj inky 5 ze zastávky Flora ve směru Sídliště Barrandov veden po trase linky 16. A to až do zastávky Karlovo náměstí a dále potom vpravo Novoměstská radnice a vlevo Myslíkova.

Oprava asi 600 metrů dlouhého úseku Husitské ulice mezi křižovatkou s Trocnovskou ulicí a Tachovským náměstím má trvat do konce letošního listopadu. Do opravovaného úseku mohou pouze chodci. 

Dopravní podnik kvůli opravě Husitské ode dneška zrušil autobusovou linku 133, odklonil linku 175 z Rokycanovy přes Ohradu na sídliště Malešice a linku 207 přes Seifertovu ulici a Olšanské náměstí. Ve směru z centra se změnila trasa tramvajové linky 15 a řadu autobusových zastávek dopravní podnik přemístil, vyplývá z jeho webu.

,