Martin Houdek rezignoval na pozici šéfa středočeských záchranářů. (17.4.2018)

Martin Houdek rezignoval na pozici šéfa středočeských záchranářů. (17.4.2018) | foto: Dan Materna, MAFRA

Ředitel středočeské záchranné služby Houdek kvůli kauze Rath rezignoval

  • 0
Ředitel středočeské záchranné služby Martin Houdek rezignoval. Důvodem je druhá větev korupční kauzy bývalého hejtmana za ČSSD Davida Ratha, v níž je ředitel záchranky mezi obžalovanými. Původně rezignaci odmítal.

Podle mluvčí krajského úřadu Heleny Frintové zaslal Houdek hejtmance Jaroslavě Pokorné Jermanové (ANO) písemnou rezignaci a v pondělí bude s jeho rozhodnutím seznámena rada kraje.

„Nechci středočeskou záchrannou službu a vedení kraje vystavovat mediálnímu tlaku, protože se jedná o velmi sledovanou kauzu ‚David Rath‘. Jsem přesvědčen o své nevině a o tom, že očistím své jméno,“ uvedl Houdek v tiskové zprávě kraje.

Druhá část kauzy Rath se týká kromě Houdka také manažerů stavební firmy Petra Piláta a Jiřího Anděla (o kauze více zde). Stejně jako v první části kauzy je jde o údajné přijímání úplatků, podplácení a ovlivňování zakázek.

K odstoupení Houdka vyzval minulý týden krajský radní pro zdravotnictví Robert Bezděk (ANO), podporu mu naopak vyjádřily odbory. Houdek původně rezignaci odmítal.

Dodal, že mu nikdy nebylo vytknuto žádné manažerské pochybení.

,