Recidivista obral prodavačku o tisíce. Pod krkem jí držel nůž

  • 4
Týden stačil pražským kriminalistům, aby dopadli recidivistu, který s nožem v ruce loupil v prodejně potravin v Novovysočanské ulici. Muž prodavačce držel nůž pod krkem a vyhrožoval ji zabitím. Pak ji obral o několik tisíc korun. V minulosti si přitom odseděl dohromady 24 let.

Případ řešili policisté od 27. července, kdy v odpoledních hodinách maskovaný lupič vstoupil do obchodu a zamířil rovnou k prodejnímu pultu. Prodavačce přiložil nůž pod krk chtěl peníze.

„Řekl, že pokud tak neučiní, tak ji podřeže. Žena z obavy o svůj život začala křičet o pomoc, načež jí lupič opakovaně udeřil rukojetí nože do horní poloviny těla a způsobil jí zranění,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

Při samotné loupeži pak před ní šermoval nožem, s hotovostí přes deset tisíc korun potom utekl.

Přestože byl maskovaný kuklou, policisté násilníka po týdnu zadrželi. Ten se ale nehodlal vzdát dobrovolně. „Během zadržení kladl aktivní odpor a policisté proto museli muže zpacifikovat pomocí donucovacích prostředků, včetně použití taseru,“ dodala mluvčí.

Sedmačtyřicetiletý muž je nyní ve vazbě. V minulosti si totiž odseděl za mřížemi už 24 let a to nejen za loupež se zraněním, ale také za znásilnění a za vraždu.

Věznici naposledy opustil loni v květnu.