Podobizna muže, který přepadl prodejnu s krmivem pro domácí zvířata v Praze 4...

Podobizna muže, který přepadl prodejnu s krmivem pro domácí zvířata v Praze 4 (9.2.2017). | foto: Policie ČR

Zanedbaný lupič přepadl prodejnu s krmivem pro zvířata. Páchl acetonem

  • 5
Policisté pátrají po muži, který přepadl prodejnu s krmivem pro zvířata v Praze 4. S nožem v ruce z prodavačky vymámil několik stokorun a zmizel. Podle popisu policisté sestavili jeho podobiznu, která by měla být výstižná z osmdesáti procent.

Muž přišel do prodejny v Jažlovické ulici 23. ledna chvilku před devátou hodinou večer. V ruce měl nůž, který namířil na prodavačku.

„Se slovy ‚Dej mi prachy!‘ si po ženě vynutil vydání hotovosti v řádu stokorun. Pak z prodejny odešel,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Policie tak nyní pátrá po štíhlém muži ve věku 40 až 50 let, vysokém 170 až 175 centimetrů a bílé pleti. Prodavačka vylíčila, že byl velice neudržovaný a jeho pleť působila špinavě až do tmava. Na tváři měl tmavé strniště a na hlavě částečnou pleš a rozcuchané krátké světlehnědé vlasy.

Podle prodavačky měl zkažené zuby a špinavé ruce s okousanými nehty a popraskanou kůží.

Lupič byl cítit chemicky po acetonu. Na sobě měl modrou zimní péřovou bundu, která měla přes prsa příčný bílý pruh a byla v délce pod pás. Nůž, který měl v ruce, byl modrý „švýcarák“ s lesklou čepelí z bílého kovu o délce asi osm centimetrů. Při přepadení lupič mluvil česky bez přízvuku.

„Jestliže muže poznáváte, kontaktujte linku 158. V případě vypátrání a odsouzení pachateli hrozí za trestný čin loupež až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Daněk.