Na Pražském okruhu se převrátil kamion, pak se stala ještě hromadná nehoda

  • 85
Pražský okruh dnes postihly velké dopravní komplikace. Od brzkých ranních hodin hasiči zasahovali u Horních Počernic, kde se na nájezdu převrátil kamion na svodidla a na silnici vytekla nafta. Dopoledne se nedaleko místa této havárie srazilo několik aut, hasiči museli jednoho člověka vyprošťovat.

Havárie kamionu se stala po 4. hodině ráno v pravotočivé zatáčce nájezdu na Novopackou.

„Jde o tahač s návěsem, který se převrátil na bok a poškodil svodidla. Řidič utrpěl lehké zranění,“ uvedla mluvčí policie Eva Kropáčová.

U nehody tahače zasahovali také hasiči, kteří likvidovali uniklou naftu. Na silnici jí vyteklo několik desítek litrů. Zbylou naftu z poškozených nádrží přečerpali.

Na místo vyjela ráno specializovaná firma, která tahač s návěsem plným automobilových součástek odtáhla. Dopravní omezení na nájezdu trvalo až do 11 hodin dopoledne.

Hromadná nehoda na dalším nájezdu

Po 10. hodině dopoledne se na vedlejším nájezdu na Novopackou z Pražského okruhu srazilo pět aut. 

„Museli jsme vyprošťovat jednu zraněnou osobu. Na místě spolupracujeme se záchranáři a Policií ČR,“ uvedl krátce po nehodě mluvčí hasičů Martin Kavka.

K nehodě přijely dvě posádky středočeských záchranářů, lékař i inspektor. Od hasičů převzali pětašedesátiletou řidičku.   

„Záchranáři ji uvedli do umělého spánku, zajistili dýchací cesty a převezli do vinohradské nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Okolnosti nehody policisté vyšetřují. Podle informací iDNES.cz se zřejmě jeden z řidičů nevěnoval řízení a naboural auta v koloně. Odpoledne už byl provoz na nájezdu na dálnici D10 obnoven. 

Další dopravní komplikace byla dopoledne na Jižní spojce u Zahradního města, kde se na silnici vysypalo větší množství kamení. 

Na nájezdu na Novopackou se převrátil kamion.

Na nájezdu na Novopackou se převrátil kamion.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz