Sólové vystoupení Hudby Hradní stráže. Hudebníci vystoupili ze čtyř míst...

Sólové vystoupení Hudby Hradní stráže. Hudebníci vystoupili ze čtyř míst Pražského hradu. | foto:  Jan Zátorský, MAFRA

Památku hrdinů druhé světové války uctili hudebníci Hradní stráže

  • 1
Hudebníci Hradní stráže v neděli odpoledne opět zahráli z hradeb Pražského hradu a v katedrále sv. Víta, odkud koncert přenášel Český rozhlas. Vystoupení je poděkováním lidem, kteří se zapojili do boje proti novému koronaviru, stejně jako památce padlých z druhé světové války, uvedl hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Areál Pražského hradu je nyní kvůli opatřením proti šíření koronaviru uzavřen, hudebníky si proto mohli lidé poslechnout buď ze svých domovů, nebo z okolí Pražského hradu.

„Program je tentokrát sestaven nejen jako poděkování všem, kteří se u nás doma i v zahraničí potýkají s epidemií koronaviru, ať už jsou to lékaři, zdravotní sestry, policisté nebo zástupci mnoha jiných profesí. U příležitosti 75. výročí konce druhé světové války věnujeme tento mimořádný koncert také památce hrdinů, kteří položili životy za svobodu naší vlasti,“ uvedl Ovčáček.

Koncert na Pražském hradě

Vystoupení pořádá Hradní stráž, Kancelář prezidenta republiky a Vojenská Kancelář prezidenta republiky ve spolupráci s Českým rozhlasem Dvojkou.

Hudba Hradní stráže a Policie ČR podle svého webu zajišťuje hudební doprovod hlavně při státních ceremoniích na Pražském hradě. Orchestr a jeho menší soubory mají každoročně více než 200 vystoupení. Při svých koncertních zájezdech soubor navštívil téměř dvacet zemí Evropy i Asie.

,
Témata: Pražský hrad