Kostel sv. Jana Nepomuckého. Díky své osamělé poloze uprostřed Chuchelského háje byl ve své historii několikrát vykraden a hrozilo mu i zřícení. Poslední oprava byla provedena v letech 1992–1993 a mše se zde slouží dodnes. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Neznámé pražské poklady: Ztracené lázně i lesní zoo

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Kopce, které se tyčí na levém břehu Vltavy, míjí bez povšimnutí mnoho z nás. Může za to rušná výpadovka na Strakonice, která na sebe strhává pozornost. Za návštěvu ale určitě stojí závodiště, Chuchle i přilehlý Radotín. Nikde jinde nenajdete tak zdařilou kombinaci přátelské atmosféry, legend našich předků a přírodních lázní.

Chuchelský háj je trochu stranou obvyklého ruchu jiných pražských parků, což mu ovšem přidává na přitažlivost. Podle jedné z legend má místo dokonce magickou moc. Ostatně, vyzkoušet to můžete sami. Háj je přístupný buď shora z Barrandova, na jehož zalesněnou část a pěší trasu ve skalách navazuje, anebo spodem z Malé Chuchle. Z té také vede naučná stezka v délce tří a půl kilometru, začínající nedaleko autobusové zastávky. Stačí se vydat zpět ulicí s příznačným názvem Podjezd, nad kterou se tyčí vlakové koleje, a zahnout do ulici Zbraslavská. Na jejím rohu je rozcestí, které i méně zkušené výletníky nasměruje po žluté turistické značce k první zastávce stezky.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se