Cestující v MHD čekají změny. Ilustrační foto

Cestující v MHD čekají změny. Ilustrační foto | foto: MF DNES

Pražany čekají od pondělí změny v autobusových řádech MHD

  • 0
Společnost Ropid, která v Praze sestavuje jízdní řády, pro Pražany nachystala další změny v hromadné dopravě. Mezi změnami je například zavedení nové autobusové linky 206 k obchodnímu centru Šestka v Praze 6. Změny začnou platit 1. listopadu.

Největší novinkou bude zřejmě právě zavedení autobusové linky číslo 206 k obchodnímu centru Šestka. Autobus bude jezdit ze zastávky Dejvická do Obchodní centrum Ruzyně.

"Nová linka bude v provozu každý den od 8:15 do 21:30 v intervalu 30 minut. Část spojů bude bezbariérových. Provoz linky plně hradí obchodní centrum Šestka," uvedl mluvčí Ropidu Filip Drápal.

Další změnou bude zavedení kloubových autobusů na lince 195. To umožnilo dokončení stavebních úprav na Zahradním Městě.

Posílena bude také linka 316. "Zavedeno bude zdvojení posilových spojů v ranní špičce pracovních dnů z Holubic a z Velkých Přílep ve směru na Dejvickou. Posilové autobusy budou nasazeny na spoje, které vykazovaly podle přepravních průzkumů nejvyšší vytížení," uvedl Drápal.

ZMĚNY V MHD OD 1. LISTOPADU

Nová autobusová linka 206 k obchodnímu centru Šestka

- linka 206 pojede v trase Dejvická – Horoměřická ve směru tam) – Sídliště Červený Vrch (ve směru zpět) – Divoká Šárka – Vlastina – Sídliště Na Dědině – Ciolkovského – Dlouhá míle – Obchodní centrum Ruzyně.

- nahradí dosavadní linku smluvní dopravy k tomuto obchodnímu centru

- v provozu bude každý den od 8.15 do 21.30 v intervalu 30 minut

- provoz linky hradí obchodní centrum Šestka.

Kloubové autobusy na lince 195

- kloubové autobusy navýší kapacitu této linky o 50 procent

- linka jezdí ze Zahradního Města přes Malešice, Vysočany, Prosek a Letňany do Čakovic.

- kloubové autobusy budou nasazeny na všechny spoje kromě ranní špičky pracovního dne, kdy bude z důvodu nedostatku kloubových autobusů smíšený provoz standardních a kloubových vozidel

Posílení autobusové linky 316

- v trase Dejvická - Holubice dochází ke zdvojení posilových spojů v ranní špičce pracovních dnů z Holubic a z Velkých Přílep ve směru na Dejvickou