Lidé se budou moci vzít v Národním divadle. Ilustrační foto

Lidé se budou moci vzít v Národním divadle. Ilustrační foto | foto: iDNES.cz

Pražané se budou moci vzít v Národním divadle. Svatba bude stát až 90 tisíc

  • 24
Pražané si budou moci ze své svatby udělat "pěkné divadlo". Vedení Národního divadla se totiž rozhodlo, že umožní v hlavní budově a ve Stavovském divadle lidem pořádat svatby. O obřad mohou lidé zažádat přímo v divadle nebo přes jeho internetové stránky.

Svatby se budou konat v salóncích staré budovy Národního divadla. Během letních divadelních prázdnin potom také přímo na jevišti Stavovského divadla.

"Inspirovala nás svatba členky našeho souboru Adély Pollertové, která se tu konala. Potom nás napadlo, proč tu svatby nedělat?" řekl ředitel Národního divadla Ondřej Černý.

O obřady mohou lidé žádat prakticky ihned, stačí kontaktovat Národní divadlo například přes jeho internetové stránky. V současnosti se divadlo domlouvá se svatebními agenturami na konkrétních podmínkách, jak budou svatby probíhat.

Jasné už ale je, že obřad v salónku Národního divadla bude stát třicet až čtyřicet tisíc korun, na jevišti Stavovského divadla potom až devadesát tisíc.

Jedním z důvodů, který vedení divadla přiměl k souhlasu s obřady, byla kromě peněz také reklama pro divadlo, kterou obřady zlaté kapličce udělají. "Je to dobrý marketingový produkt," uvedl Černý.

Proti svatbám v Národním divadle se postavil ministr kultury Jiří Besser. S obřady v divadle nesouhlasí. "Nemyslím si, že zrovna Národní divadlo jako symbol české státnosti a české kultury by mělo být obřadištěm pro jakékoli konání svatebních obřadů. Obzvlášť v době, kdy se nás více jak polovina párů rozvádí," uvedl Besser.