Na pěší lávce v Praze 8 byla prasklina, podle statika nebezpečí nehrozí

  • 18
Na pěší lávce nad autobusovou zastávkou Odra v ulici Lodžská se objevila prasklina. Na místě zasahovali hasiči i policisté, kteří na několik hodin uzavřeli provoz na lávce i pod ní. Přivolaný statik ovšem prohlásil, že praskliny nejsou nebezpečné a provoz se mohl obnovit. Případ byl předán zástupcům MČ Praha 8.

Pražský hasičský sbor v pondělí odpoledne dostal hlášení o prasklině na pěší lávce na Praze 8, která spojuje autobusové zastávky.

„Na místo jsme vyslali dvě jednotky a když jsme dorazili na místo, tak jsme zjistili, že v lávce je z horní části vidět prasklina. Vymezili jsme nebezpečný prostor kolem lávky a uzavřeli chodník,“ řekl iDNES.cz mluvčí hasičů Martin Kavka. 

09.dubna 2018 v 19:02, příspěvek archivován: 09.dubna 2018 v 19:50

Hasiči zasahují v ulici Lodžská v Praze 8. Na pěší lávce nad autobusovou zastávkou Odra se objevila prasklina. Hasiči vymezili prostor páskou a povolali statika. Spolupracujeme s @PolicieCZ https://t.co/jVQwohSDkf

Už v té chvíli zástupce hasičů vyslovil myšlenku, že jde o běžnou prasklinu, která se objevuje po mrazech. A povolaný statik mu nakonec dal za pravdu, žádné nebezpečí nehrozilo a tak byl provoz v okolí zase před osmou hodinou večerní obnoven.