Ve Vodičkově ulici praskly koleje. Příčinou byla únava materiálu.

Ve Vodičkově ulici praskly koleje. Příčinou byla únava materiálu. | foto: Igor Kytka

Prasklé koleje vyhnaly z Vodičkovy ulice tramvaje

  • 10
Ve Vodičkově ulici v centru Prahy popraskaly ráno koleje a tramvaje bylo nutné odklonit přes jiné trasy. Už dopoledne byl obnoven provoz ve směru ke Spálené ulici. V opačném směru se dělníci na opravách zlomené kolejnice zdrželi déle. Po 12:30 se však tramvaje vrátily i na tuto trasu.

Koleje ve Vodičkově ulici popraskaly pár minut před osmou ranní. Některé tramvajové soupravy, které tam tou dobou projížděly, musely couvat zpět do Lazarské ulice. Po dvou a půl hodinách se tramvaje do ulice vrátily alespoň v jednom směru.

Tramvajové linky jedoucí v protisměru, tedy na Václavské náměstí, musely na dokončení oprav čekat o dvě hodiny déle.

"Tramvajový provoz ve Vodičkově ulici byl znovu obnoven sedm minut po půl jedné odpoledne," informovala iDNES.cz mluvčí Dopravního podniku Ilona Vysoudilová.

Ve Vodičkově ulici praskly tramvajové koleje. Tramvaje musí jezdit jinudy

Příčinou zlomení koleje je únava materiálu. To řekl přímému svědkovi na místě jeden z pracovníků Dopravního podniku.

"Ano, je to tak. Poškození koleje nastalo vlivem provozu, který zejména v centru Prahy představuje velkou zátěž," potvrdila Vysoudilová.

Podle jejích slov připravuje Dopravní podnik projekt na rekonstrukci tramvajové trati v úseku Lazarská - Vodičkova - Jindřišská. "Její realizace se plánuje na rok 2012," doplnila mluvčí.

Kolej ve Vodičkově ulici se zlomila pár metrů od Václavského náměstí.