Řekla jsem, ať mě nechá žít, popsala znásilnění na chodbě žena z Prahy

  • 16
Policisté v Praze pátrají po muži, který v druhé polovině září znásilnil ženu v chodbě jejího domu. Ve spolupráci se znásilněnou sestavili identikit pachatele a žádají veřejnost o pomoc. Promluvit se kvůli tomu rozhodla i znásilněná žena.

Policisté po muži pátrají od 22. září, ženu znásilnil po půlnoci v domě v Branické ulici v Praze 4.

„S kamarádkami jsme jeli taxíkem domů a nechala jsem se vysadit asi padesát metrů před domem, kde bydlím, kvůli rozkopané cestě. Když jsem vlezla dovnitř, tak mi zezadu pán chytil dveře a skočil po mně a snažil se mě znásilnit,“ popsala žena.

Vylíčila, že chtěla zaklepat na sousedy o pomoc, ale násilník ji zastihl na schodech a dál ji už nepustil.

Mezitím se žena bránila, ale podle její výpovědi nechtěla křičet, aby nevyděsila její děti v bytě v horním patře. 

„Ve chvíli, kdy mě začal škrtit, jsem se bránit přestala. Řekla jsem mu, ať si se mnou dělá co chce, ale ať mě nechá žít,“ pokračovala žena.

Muž po chvíli se znásilňováním přestal. Podle ženy asi kvůli tomu, že jej něco vyrušilo, nebo ho přestalo bavit, že se oběť nebrání. Žena poté odešla domů a nahlásila znásilnění policii.

Identikit podezřelého ze znásilnění ženy v Praze 4 (27.11.2018)

Policisté žádají veřejnost, aby v případě, že muže na identikitu poznává, zavolala na linku 158. Muži je mezi čtyřiceti a padesáti lety, je zhruba 180 centimetrů vysoký a má mohutnou postavu. Po stranách hlavy měl více vlasů a nahoře spíše prořídlé chmýří. Násilník byl při napadení spíše zticha, ale žena se domnívá, že mluví česky bez přízvuku.

„Případ je prověřovaný pro trestný čin znásilnění, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk.


Témata: znásilnění