Řidič v Praze chtěl ujet navzdory varovným výstřelům. Policie ho zadržela

  • 11
Ve čtvrtek v podvečer došlo v Praze k honičce policistů a řidiče s platným zákazem řízení. Z pražského okruhu muž ujel až do Středočeského kraje, kde ho policisté zadrželi společně s dalšími dvěma spolucestujícími osobami. Na místě nebyl nikdo zraněn. Policisté případ nadále prošetřují.

„Dopravní policisté z Krajského ředitelství hlavního města Prahy si ve čtvrtek navečer všimli vozidla, které se nacházelo v celostátním pátrání,“ uvedla mluvčí Eva Kropáčová. Toto vozidlo začali pronásledovat na Pražském okruhu za tunelem Cholupice. Auto sjelo z exitu 3 a pokračovalo ve směru na Vestec, kde už čekali policisté ze Středočeského kraje.

Středočeští policisté postavili přes komunikaci zátaras z vozidla, ale řidič jej objel a pokračoval v jízdě. 

„Policisté několikrát varovně vystřelili, řidič však nadále nereagoval a ujížděl pryč,“ popsala Kropáčová. Nakonec zastavil až v zástavbě mezi domy, odkud se pokusil utéct. Dopravní policista z Prahy ho začal pronásledovat na motorce. 

„Devětatřicetiletého řidiče s platným zákazem řízení motorových vozidel se nakonec podařilo dostihnout a zadržet,“ informovala mluvčí.

Další dvě osoby, které se nacházely ve vozidle, se o útěk nepokusily. Policisté je zadrželi u vozu a převezli na služebnu ve Středočeském kraji. 

„Na místě nebyl nikdo zraněn a zůstalo tam odcizené vozidlo. Policisté stále zjišťují další okolnosti,“ uzavřela Kropáčová.