Pražský primátor Zdeněk Hřib nařídil vyklízení Showparku v Holešovicích. Místo...

Pražský primátor Zdeněk Hřib nařídil vyklízení Showparku v Holešovicích. Místo nevěstince bude prostor využit jako ubytovna pro bezdomovce, kteří nemohou dodržovat domácí karanténu. (30. března 2020) | foto: David NeffMAFRA

Soud rozhodl o vyklizení nevěstince v Pražské tržnici, očekává se odvolání

  • 32
Společnost Eroc, která v magistrátní budově v Pražské tržnici provozuje nevěstinec, prohrála s městem soud o vyklizení. Informaci potvrdil iDNES.cz náměstek primátora Pavel Vyhnánek (Praha Sobě). Rozsudek je podle něj zatím nepravomocný a dá se předpokládat, že se společnost odvolá k Městskému soudu.

Společnost nikdy neměla smlouvu s magistrátem, což s ohledem na povahu jejich podnikání podle náměstka ani není možné. Magistrát by buď musel zveřejnit záměr prostor pronajmout za účelem provozování prostituce, což je trestný čin, nebo v záměru lhát.

Firma si prostory pronajímala od společnosti Delta Center, která měla v nájmu od města celou tržnici. Ta po prohraném sporu s magistrátem musela areál vyklidit a má povinnost uhradit dlužné nájemné s příslušenstvím ve výši 246 milionů korun.

„My to považujeme za formalitu. Máme pravomocný rozsudek, který říká, že Delta Center není nájemce tržnice a firma provozující nevěstinec měla s tímto pronajímatelem smlouvu. Opravdu nevedeme spor týkající se legálnosti prostituce, ale jde nám jen o vyklizení prostor,“ řekl iDNES.cz náměstek primátora Pavel Vyhnánek. 

Firma Eroc po tomto vývoji ignorovala výzvy, aby nevěstinec vyklidila, a magistrát proto podal žalobu na vyklizení. Zatím nepravomocné rozhodnutí podle Vyhnánka padlo minulý čtvrtek. „Nepochybuji o tom, že i v případě odvolání na Městském soudu uspějeme,“ řekl.

Jednatel firmy Eroc Zbyněk Matela požadoval uzavření nájemní smlouvy přímo s městem. Na jednání zastupitelů loni řekl, že klub plní pro město pozitivní funkci a jeho uzavření by mělo nežádoucí důsledky. 

K rozsudku obvodního soudu pro Prahu 7 se Matela zatím nevyjádřil. Na dotaz redakce nereagoval.

,