ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michal Barák, iDNES.cz

Kvůli demonstraci a oslavám Praha o víkendu posílí metro a omezí tramvaje

  • 43
Pražský dopravní podnik v sobotu kvůli demonstraci na Letné posílí provoz metra. V neděli pak v době oslav třicátého výročí událostí 17. listopadu 1989 omezí provoz tramvají v centru, některé budou jezdit po objízdných trasách.

Všechna víkendová dopravní opatření jsou na webu DPP.

Kvůli sobotní demonstraci není plánována dopravní uzavírka, policie však může operativně uzavřít či omezit komunikace v okolí. Akce začne ve 14:00. Navazuje na červnovou demonstraci na Letné, která byla největší od roku 1989. Podle organizátorů ze spolku Milion chvilek na ni dorazilo čtvrt milionu lidí.

V neděli musí účastníci oslav počítat s dopravními omezeními zejména v centru hlavního města. Večer budou například uzavřeny ulice Wilsonova a Mezibranská v úseku Hlavní nádraží - Žitná. Neprůjezdný bude už od sobotního večera také levý jízdní pruh Legerovy ulice a s dočasným omezením provozu musí v neděli řidiči počítat i na Václavském náměstí, Národní třídě, Albertově nebo na trase Sametového pochodu.

Dáme Babišovi na Letné ultimátum, oznámil Milion chvilek pro demokracii

„Hlavní město Praha spolupracuje se všemi složkami Integrovaného záchranného systému na zajištění bezpečného průběhu oslav 17. listopadu. V souvislosti s dopravními opatřeními je pro veřejnost zřízena i informační linka,“ uvedl náměstek primátora pro bezpečnost Petr Hlubuček.

Informační linka na čísle 800 100 991 bude fungovat v sobotu od 09:00 do 21:00 a v neděli od 8:00 do 22:00.

,