Sylvester Stallone (27. října 2013) | foto: Reuters

Policie zjišťuje, zda je ohlášené vystoupení Stalloneho v Praze podvod

  • 36
Policie prověřuje akci Večer s Megastar, na níž měl podle organizátorů v sobotu v pražské Tipsport Areně vystoupit americký herec Sylvester Stallone. Pořadatelská firma Europa Events však informovala své zákazníky e-mailem a SMS o tom, že se setkání přesouvá na říjen. Někteří fanoušci kvůli tomu podali trestní oznámení.

Případem se zabývá policie v Libereckém kraji, protože se na ni obrátily dvě fanynky z Jablonce nad Nisou.

„Tyto dvě ženy byly první, které podaly trestní oznámení v souvislosti s tím, že se cítí být tímto jednáním podvedeny,“ řekla mluvčí liberecké krajské policie Vlasta Suchánková. Dodala, že o dalších oznámeních zatím neví.

Sylvester Stallone na svých stránkách popřel, že by s ním firma Europa Events o...

Nejistota fanoušků pramení z toho, že na Stalloneho internetových stránkách visí prohlášení z loňského července, že herec ani nikdo z jeho spolupracovníků o květnovém setkání v Praze nic neví.

Manažerka Europa Events Martina Jelínková však odmítá, že by se akce neměla uskutečnit.

„Nejedná se o žádný podvod a velmi nás zasáhlo, že se podobná informace vůbec rozšířila. Akce Večer s Megastar se přesunula z úplně jiných důvodů,“ řekla iDNES.cz s tím, že peníze za vstupenky případným zájemcům vrátí.

Na otázku, z jakých důvodů agentura akci přesunula a proč sám Stallone setkání nepotvrdil, Jelínková odpověděla, že k tomu Europa Events vydá vyjádření v pátek.

Podle mluvčího Tomáše Zetka z HC Sparta Praha, která Tipsport Arenu pronajímá, byla s pořádající agenturou akce na sobotu skutečně domluvená.

„Promotér nicméně nesplnil podmínky smlouvy, a proto se akce nekoná. Jsme s ním v kontaktu, ale žádná nová dohoda doposud nebyla uzavřena,“ poznamenal Zetek.

 Stalloneho jsme potkali před pár dny ve Filadelfii. Věnoval se umění: