Jste prasata, seřval starosta Novotný parkující řidiče a dal je na Facebook

  • 969
Chování řidičů v pražských Řeporyjích namíchlo v pondělí ráno tamního starostu Pavla Novotného. Minimálně dva z nich totiž zastavili v jízdním pruhu „na blikačkách“ a šli si vybrat peníze do bankomatu hned v budově radnice. Starosta je natočil a s tím, že od nynějška čeká toho, kdo takto v ulici zastaví, nemilosrdný teror.

„Připadá vám to normální tohleto chování? Tamhle je parkoviště naproti. Já vás dám na Facebook a napíšu, že jste prase. Jste se musel normálně zbláznit,“ komentoval chování jednoho z řidičů starosta Řeporyjí Pavel Novotný a doplnil, že trpělivost radnice s podobnými řidiči skončila.

Dále řidiče upozornil, že hned naproti přes cestu je parkoviště, kde mohou normálně zastavit a k bankomatu si dojít. Řidiči si však z jeho výtek nic nedělali a byli situací podle videa spíše pobavení.

„Nikdy se tu zastavit legálně nebude dát a kdo tu bude zastavovat teď, toho čeká nemilosrdný teror a šikana, taková je pravda,“ napsal Novotný ještě do komentářů pod video.

„Řidiči tady běžně porušují zákaz stání a ostatní je musí objíždět, a to i do protisměru projíždějícího autobusu,“ podotkl ještě.

Fakt, že řidiči v ulici zastavili neoprávněně, potvrdil i Petr Vomáčka z BESIP. „Řidiči se dopouštějí přestupku. Zákon hovoří jasně o tom, že řidič může zastavit vozidlo, ale pro nezbytně nutnou dobu k vyložení nebo naložení nákladu a vystoupení nebo nastoupení přepravovaných osob,“ komentoval Vomáčka.

Navíc podle Petra Vomáčky neumožňuje šířka silnice předepsaný třímetrový prostor na průjezd vozidel, což je také dáno zákonem. „Jsou tam dvě věci - zákazová značka a z druhé strany nenechání volného průjezdu tři metry v každém směru, což je minimum pro autobus, hasiče a tak dále,“ doplnil Vomáčka.