V Hostivaři hořelo padesát tun odpadu, zasahovalo devatenáct jednotek hasičů

  • 4
Hasiči v Praze 15 v noci likvidovali požár odpadu v Kovošrotu v ulici Ke Kablu. K požáru přijely i posily ze středních Čech, neboť plameny ohrožovaly i přilehlou halu a cisternu s naftou. Tu se hasičům podařilo ochladit a uchránit. Škodlivé látky v ovzduší nepřekročily nebezpečnou mez.

K požáru hasiči vyjížděli po druhé hodině ranní, po čtvrté hodině se plameny již nešířily, hasiči požár dohašovali a rozhrabávali odpad. Kolem oběda se na místo vrátili na závěrečnou dohlídku požářiště. Dva hasiči se při zásahu lehce zranili, uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Hasičský vyšetřovatel zatím odhadl škodu na několik milionů korun, oheň mohl vzplanout nedbalostí. Policie z jedné z hal evakuovala 14 lidí.

Fotografie ze zásahu hasičů

Požár zasáhl 50 tun odpadu z celkových 150 tun. Ohrožena byla i cisterna s 20 tisíci litry nafty a přilehlá hala. Cisternu se podařilo ochladit, plášť skladu poškodilo sálavé teplo. 

„Hasičský vyšetřovatel už v noci odhadl škodu na několik milionů korun, rozsah škod bude upřesněn po konzultaci s majitelem objektu. Prověřujeme, zda k požáru nedošlo nedbalostí,“ uvedl Kavka. Konečné výsledky vyšetřování hasiči předají policejním vyšetřovatelům.

U požáru bylo několik hlídek policistů, z jedné z hal evakuovali 14 lidí. Podle policejního mluvčího Jana Daňka šlo o tamní zaměstnance. Další hlídky v okolí řídily silniční provoz.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

U požáru zasahovali hasiči z osmi profesionálních a 11 dobrovolných stanic, chemická služba z Petřin, tři jednotky podnikových hasičů a také hasiči ze Středočeského kraje.

Chemici měřili koncentraci škodlivin v ovzduší, naměřené hodnoty ale nepřekročily nebezpečnou mez.

,