Poblíž obory Hvězda hořel opuštěný dům, v okolí je omezená doprava

  • 5
V Libocké ulici v Praze 6 vzplál kolem poledne opuštěný dům. Hasiči s plameny bojovali i s využitím výškové techniky. Ulice je uzavřená a v okolí je omezená doprava.

„V ulici Libocká vzplála střecha neobývané budovy. Vyrazili tam hasiči z Petřin, Smíchova, hasičského útvaru ochrany Pražského hradu a Letiště Václava Havla,“ informovali hasiči na Twitteru.

Požár dostávali pod kontrolu pomocí výškové techniky. „Podařilo se zabránit dalšímu rozšíření plamenů na lesní porost a do obory Hvězda,“ sdělili hasiči s tím, že shořely nosné části střechy.

Kvůli hrozícímu pádu štítu přivolali statika, který budovu označil za nestabilní. Zhruba dvacet minut před 13. hodinou dostaly hasičské jednotky požár pod kontrolu a přibližně před půl čtvrtou dohasili oheň úplně.

Ulice Libocká zůstává uzavřena. Autobusové linky 108, 168 a 191 jsou mezi Petřinami a Libocí odkloněné přes Bílou Horu. „Zastávky Libocká a Litovický potok nejsou obsluhovány, počítejte se zpožděním spojů,“ informoval dopravní podnik. Jak dlouho omezení potrvá, není jasné.

Dům, který hořel, byl určený k demolici. Škoda na majetku je tedy nulová. Co požár způsobilo, zatím není jasné. Objekt prohledají kynologové se psy. Policisté také dovezli dron, kterým původně chtěli prozkoumat objekt z výšky, nakonec ho ale nevyužili.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz