Mladého dělníka při práci zasáhl proud, život mu zachránili policisté

  • 4
Při opravě v jednom z domů na pražském Žižkově v pondělí odpoledne zasáhl elektrický proud pětadvacetiletého dělníka. Muže bez známek života zachránila hlídka cizinecké policie, která se nacházela nedaleko a hlášení o úrazu zachytila ve vysílačce.

Dělník zasažený proudem byl podle informací operačního důstojníka v bezvědomí a nejevil známky života.

„Tříčlenná hlídka cizinecké policie měla v autě defibrilátor a ještě se nacházela v blízkosti nešťastné události. Během dvou minut byli policisté na místě,“ upřesnila okolnosti nehody mluvčí pražských policistů Hana Křížová.

Policistům však v pomoci bránily uzamčené vchodové dveře. Podle Křížové na zvonění nikdo nereagoval, a tak policisté vzhledem k okolnostem dveře vykopli. Muže pak začali okamžitě oživovat.

„Jeden z policistů začal s nepřímou srdeční masáží, druhý pak připravoval defibrilátor,“ upřesnila mluvčí. Třetí policista začal provádět umělou plicní ventilaci resuscitačním vakem z osobní výbavy. 

Po příjezdu záchranné služby zraněného muže oživovali dalších 14 minut záchranáři, než dokázali obnovit základní životní funkce. Pacienta následně převezli do nemocnice. 

Podle vyjádření lékařky, která zraněného přebírala, odvedli policisté profesionální práci a muži zachránili život.

Okolnosti nehody vyšetřují policisté z místního oddělení. Podle prvotních informací přišel dělník při práci na půdě do styku s vadným kabelem.