Po zadržení opilého řidiče usedl za volant stejně posilněný spolujezdec

  • 2
Dvojice opilců zaměstnala v neděli večer pražské policisty v oblasti Smetanova nábřeží. Kvůli porušení předpisů tam zastavili vůz a následně zatkli jeho řidiče, protože nadýchal dvě promile. Jejich pozornosti přitom unikl stav spolujezdce, který poté s autem odjel. Nerozsvítil však světla a tak stejně jako kolega skončil v rukou policie. I u něj test odhalil silnou opilost.

Situace se odehrála v neděli kolem desáté hodiny večer. Kamery zachytily černý vůz, který u Národního divadla vjel do ulice označené zákazem vjezdu.

„Podařilo se ho dostihnout v blízkosti ulice Na Zábradlí. Po ztotožnění byl dvaatřicetiletý cizinec vyzván k orientační dechové zkoušce, která vzápětí ukázala hodnotu přes dvě promile,“ uvedla policejní mluvčí Irena Seifertová.

Kvůli podezření z trestného činu policisté muže zatkli, případ však měl pokračování. „Po odjezdu hlídky strážníků se do té doby mlčky přihlížející spolujezdec rozhodl využít volného vozu, nasedl do něj a bez zapnutých světel se vydal večerní Prahou,“ popsala mluvčí.

Takto si ho však policisté brzy znovu všimli, dostal se jen zpět na most Legií. „Také u tohoto řidiče proběhla kontrola na přítomnost alkoholu v dechu a i tento výsledek ukázal pozitivní hodnotu přes 1,5 promile,“ řekla Seifertová. Oba muže si převzala Policie ČR k dalším opatření.

Opilého řidiče zadrželi strážníci u Karlových lázní (červený bod), jeho stejně posilněný kolega pak s vozem dojel jen na most Legií (modrý bod).

Opilého řidiče zadrželi strážníci u Karlových lázní (červený bod), jeho stejně posilněný kolega pak s vozem dojel jen na most Legií (modrý bod).

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz