VIDEO: Zloděje luxusu sebrala zásahovka, trezor zakopal u komplice

  • 3
Pražští kriminalisté v neděli zadrželi muže, který se spolu s kumpány vloupával do rodinných domů i firem. Podle vyšetřovatelů šli po drahých věcech, odcizili mimo jiné dvě vozidla luxusních značek a několik kusů elektroniky. Policisté našli při domovní prohlídce také plynovou pistoli i zakopaný ukradený trezor.

„Kriminalisté ve spolupráci se středočeskými kolegy zjistili, že pětadvacetiletý muž má dva pomocníky. U jednoho z nich si hlavní z podezřelých na zahradě schoval trezor a druhý ho vozil po takzvaných „vloupačkách’,“ uvedla mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová.

V odcizeném trezoru, který si pachatel schoval u svého komplice, policisté našli několik set tisíc korun. Skupina ukradla i dvě luxusní auta a několik kusů elektroniky. Muži za sebou měli i několik krádež v domech a firmách. 

Pro hlavu skupiny si došla zásahová jednotka, která se do domu dostala za pomoci beranidla.

„Muž byl převezen na policejní služebnu, kde se ke všem krádežím kriminalistům přiznal a dodal, že veškeré odcizené věci ihned prodal,“ uvedla mluvčí.

Podezřelý u sebe doma schovával také plynovou pistoli. Kvůli tomu, že byl dříve trestán za majetkové zločiny a porušil také vyslovený zákaz řízení, putoval rovnou do věznice.

Za výše zmíněné skutky hrozí podezřelému pětadvacetiletému muži až osmiletý pobyt za mřížemi. Způsobená škoda se odhaduje na více než dva a půl milionu korun. Činy dalších dvou mužů, kteří se zadrženým spolupracovali a zůstávají na svobodě, prověřují kriminalisté dál.