Soused uprchlé mamby volal strážníky na hada ve sklepě, byl gumový

  • 12
Pražští strážníci se ve čtvrtek vrátili do Hlubočep hledat dalšího hada. Nedaleko místa, kde utekla mamba zelená, se podle oznámení našel had ve sklepě jednoho z domů. Nakonec strážníci našli jen hračku.

„Přijali jsme oznámení, že v Kosořské ulici nalezl muž černého hada ve sklepě,“ řekl mluvčí pražské městské policie Jan Čihák. 

Na místo ihned vyjela hlídka, která ve sklepě objevila pouze gumovou hračku. 

Podle Čiháka bylo oznámení míněno vážně, nešlo o žert.

„Pán byl značně rozrušený a nepodceňoval hrozbu, že může mít ve sklepě hada. Navíc se jeho dům nacházel nedaleko místa, kde nedávno utekla mamba zelená,“ doplnil Čihák s tím, že gumového hada si muž nechal jako suvenýr.

Jedovatá mamba zelená utekla z domu v pražských Hlubočepích na začátku října. Předtím údajně uštkla majitelku, která skončila ve vážném stavu v nemocnici. Žena později zemřela, ale podle lékařů z jiné příčiny

Červená značka ukazuje ulici, kde unikla z domu mamba. Modrá ulici, v níž se našel gumový exemplář.

Červená značka ukazuje ulici, kde unikla z domu mamba. Modrá ulici, v níž se našel gumový exemplář.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Podle herpetologa, který mambu odchytával, mamba nemusela ženu uštknout. V jejím domě totiž nebylo žádné terárium, řekl v Rozstřelu Tomáš Bublík.

6. října 2018