Mladíci, kteří zbili ostrahu obchodního domu, se sami přihlásili policii

  • 8
Kriminalisté obvinili dvojici mladíků, kteří letos na začátku dubna u obchodního domu v Praze-Butovicích brutálně zbili dva pracovníky bezpečnostní agentury. Ti se chlapce snažili umravnit, protože na hřišti popíjeli alkohol.

„Hlavním útočníkem je jednadvacetiletý mladík, kterému vyšetřovatel sdělil obvinění z trestných činů těžké ublížení na zdraví, ublížení na zdraví a výtržnictví,“ informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan s tím, že obviněnému hrozí až dvanáct let vězení. 

Po naléhání blízkých se útočníci sami přihlásili policii

Druhý, třiadvacetiletý mladík, je obviněný z výtržnictví a hrozí mu až dvouletý pobyt za mřížemi. Ani jeden z chlapců nebyl dosud trestaný.

Policisté také poděkovali veřejnosti a médiím za pomoc. „Díky zveřejněné pátrací relaci totiž na mladíky apelovali a naléhali jejich blízcí. Ti se pak sami přihlásili kriminalistům a k útoku se přiznali,“ sdělil Hulan.

Mladíci napadli dva členy ostrahy 6. dubna v podvečer na hřišti za nákupním centrem v Butovicích. Rvačka se strhla poté, co je pracovníci bezpečnostní agentury upozornili, aby na místě přestali popíjet alkohol a uklidili po sobě nepořádek. Chlapci však oba členy ostrahy povalili na zem a začali do nich kopat.

Jeden z agresorů dupl ležícímu muži na hlavu a po chvíli se ještě vrátil a kopl jej do břicha. Oba napadené muže museli ošetřit záchranáři, jeden z nich byl dokonce hospitalizován.