(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Michal Šula, MAFRA

Na jihu Prahy nevyjely některé autobusy, Arriva nemá dost řidičů

  • 7
Dnes odpoledne nevyjela nebo nevyjede zhruba dvacítka autobusových spojů v Praze, které zajišťuje firma Arriva City. U příměstských linek je to dohromady osm spojů. Může za to nedostatek řidičů a velké množství nemocných šoférů.

Na webových stránkách o tom dnes informovala organizace Ropid, která zajišťuje pražskou MHD. Podle Arrivy je situace důsledkem souběhu více okolností.

„Větší množství řidičů je nemocných a někteří řidiči, kteří jezdí na dohodu třeba jako záskok za nemocné, nemohli přijít. Snažíme se to poskládat, jak se dá, aby byla situace co nejrychleji lepší. Moc se omlouvám za tyto problémy všem cestujícím,“ řekl mluvčí společnosti Roman Herden.

Výpadek se týká linek MHD 165 a 240 jedoucích z Hájů na Zbraslav a Černý Most, a příměstských autobusů 328, 326 a 385 z Opatova do Vestce, Čestlic a Říčan.

Výpadky na autobusových linkách společnosti Arriva řeší město již delší dobu. První spoj, kterého se výpadek týkal, byl na lince 165 a měl vyjet ve 14.06 hodin. Na lince mezi Jižním Městem a Zbraslaví se Arrivě nepodařilo najít na dnešní odpoledne řidiče pro pět spojů v obou směrech, tedy zhruba pětinu z celkového počtu. V případě linky 240 vypadly tři spoje ve směru z Hájů a dva z Černého Mostu.

Arriva řeší problém s nedostatkem řidičů delší dobu. Výpadky se týkají hlavně příměstských spojů, začínajících trojkou. Za výpadky platí společnosti Ropid pokuty.

,