VIDEO: Dvojice nastříkala ženě do očí slzný sprej a ukradla jí kabelku

  • 6
Dvojice násilníků přepadla nedaleko pražského sídliště Modřany mladou ženu. Nejprve ji jiná žena požádal o cigaretu, pak jí muž nastříkal do obličeje slzný sprej a sebral jí kabelku. Později dvě ženy v obchodě platily její platební kartou.

O platební kartu přišla žena již 16. února. Policisté po neúspěšném pátrání nyní zveřejnili záběry z bezpečnostních kamer a žádají o pomoc veřejnost.

„Na zastávce třiadvacetiletou ženu oslovila neznámá žena a požádala ji o cigaretu, kterou od ní dostala. Vzápětí k poškozené přistoupil muž, nastříkal jí do obličeje slzný plyn, vytrhl jí z ruky kabelku a i s ženou se dali na útěk,“ informoval policejní mluvčí Jan Daněk.

Okradená žena měla v kabelce kromě peněženky a dokladů i platební kartu. Právě tu druhý den někdo pětkrát použil k bezhotovostní platbě v obchodě s potravinami.

Kradenou kartou platily nákup dvě ženy

„Při platbě byly zachyceny na kamerových záznamech dvě ženy s dítětem, po kterých pátráme,“ sdělil Daněk s tím, že pokud dvojici někdo poznává, ať se obrátí na linku 158.

Žena, která poškozenou požádala o cigaretu, má přibližně pětadvacet let, vysoká je 160 centimetrů, má hubenou postavu, hnědé vlasy střižené na mikádo a mluví česky bez přízvuku. 

Muž má asi 28 let, vysoký je 180 centimetrů a má krátké vlasy. Taktéž mluvil plynně česky.

Za loupež pachatelům hrozí až deset let vězení, za platbu cizí kartou ukládá trestní zákoník až dvouletý trest.