Muž spáchal sebevraždu skokem pod metro, část linky C stála

  • 98
Ve stanici metra Hlavní nádraží v úterý v podvečer skočil pod přijíždějící soupravu metra muž. Svá zranění nepřežil a na místě zemřel. Část metra linky C ve směru na Háje nebyla zhruba dvě hodiny v provozu. Doprava metrem byla v daném úseku zprovozněna po sedmé hodině večerní.

Nehoda se stala na lince metra C ve směru z Hlavního nádraží na Háje. 

„Ve čtvrt na šest večer nám bylo oznámeno, že ve stanici Hlavní nádraží muž spáchal sebevraždu skokem pod soupravu metra. Nyní je na místě omezený provoz a zasahují tam složky integrovaného záchranného systému,“ uvedl před šestou hodinou večerní mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Informaci o úmrtí potvrdila i mluvčí záchranné služby Jana Poštová. „Záchranáři muži již nedokázali pomoci. Na místě zemřel,“ sdělila. 

Provoz na lince C byl obnoven chvíli po sedmé hodině večerní. 

Doprava metra byla zastavena v úseku Pražského povstání – Nádraží Holešovice, cestujícím byla k dispozici náhradní autobusová linka XC. 

V ostatních částech linky C, tedy mezi stanicemi Háje a Pražského povstání a v úseku Nádraží Holešovice – Letňany metro jezdilo dál. 

Kromě zavedení náhradní autobusové dopravy také dopravce odkláněl tramvajovou linku 6 ve směru z centra přes zastávku Náměstí bratří Synků na Pražského povstání.

,