Tři jednotky pražských profesionálních hasičů zasahovaly v ulici Krakovská v...

Tři jednotky pražských profesionálních hasičů zasahovaly v ulici Krakovská v Praze 2 u požáru bytu ve čtvrtém patře obytného činžovního domu. (1. července 2021) | foto: HZS Hlavního města Prahy

Hasiči zasahovali při požáru v pražském bytě. Způsobila ho nedbalost

  • 0
Pražští hasiči zasahovali v noci na čtvrtek u požáru bytu v činžovním domě v Krakovské ulici v Praze 1. Zraněný byl jeden člověk, kterého hasičské jednoty předaly do péče zdravotníků. Příčinou požáru byla nedbalost. Výše škod se pohybuje v řádu statisíců korun.

„Tři jednotky pražských profesionálních hasičů zasahovaly od 01:34 hodin v ulici Krakovská v Praze 1 u požáru bytu ve čtvrtém patře obytného činžovního domu,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Hasiči podle něj na zneškodnění požáru použili jeden vodní proud. Jednotky zasahovaly v dýchací technice.

Během zásahu byla z bytu zachráněna jedna osoba, hasiči ji předali do péče zdravotnické záchranné služby.

Požár byl podle Kavky rychle lokalizován, hasiči dohašovali skrytá ohniska a při zásahu používali termokameru. Příčinou požáru byla nedbalost. Škoda se dle odhadů vyšplhala na 100 000 korun.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Témata: požár, Martin Kavka