(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Martin Veselý, MAFRA

Další etapa rekonstrukce uzavře několik set metrů silnice v Běchovicích

  • 3
Technická správa komunikací (TSK) zahájí v pondělí 18. února devátou etapu rekonstrukce Českobrodské ulice v Běchovicích. Silnice bude uzavřena v délce zhruba tří set metrů a TSK opraví povrch silnice i okolní terén. Řidič budou muset využít objízdných tras a ve špičkách se zdrží několik desítek minut.

„Půjde o úsek od mostu přes Mlýnskou strouhu až po Dolnopočernickou ulici a provoz tu bude dočasně omezen. V obou směrech TSK srovná nerovnosti vozovky i okolního terénu, čímž se zlepší přehlednost před frekventovanou křižovatkou ulic Českobrodská a Mladých Běchovic,“ informovala mluvčí TSK Barbora Lišková.

TSK opraví také chodníky a odvodnění vozovky. Chybět nebude ani nové osvětlení na přechodech. „Zároveň tento úsek naváže na již opravené části Českobrodské a průjezd Běchovicemi tak bude plynulejší,“ řekl náměstek primátora a radní pro dopravu Adam Scheinherr (Piráti).

Rekonstruovaným úsekem budou projíždět pouze řidiči s povolenkou úřadu, vždy kyvadlově jedním pruhem. Úsekem projede také MHD. Ostatní řidiči musí jinudy.

„V ranní dopravní špičce se řidiči opravovanému úseku nejlépe vyhnou využitím objízdné trasy, která povede z Újezdu nad Lesy přes Staroklánovickou, Klánovice, Šestajovice směr Zeleneč a na nájezd na osmém kilometru D11,“ sdělil starosta Běchovic Ondřej Martan (ODS).

Druhá objízdná trasa povede přes ulice Mladých Běchovic a Ve Žlíbku, odkud se řidič napojí na dálnici D10. Rekonstrukce má být hotová koncem června.