Z vyšehradských hradeb spadla žena, z nepřístupného terénu ji tahali hasiči

  • 9
Ve čtvrtek večer spadla z vyšehradských hradeb v Praze 4 žena. Z nepřístupného terénu ji museli vyprostit hasiči. Záchranáři ji následně kvůli mnohačetným zraněním uvedli do umělého spánku a převezli do vinohradské nemocnice.

„Ve čtvrtek 2. ledna v deset hodin večer zasahovaly dvě jednotky pražských hasičů u vyšehradských hradeb, ze kterých spadla žena,“ sdělil mluvčí hasičů Martin Kavka. Mluvčí informoval, že se případ stal poblíž ulice V Pevnosti v Praze 4.

„Do ulice V Pevnosti na Vyšehradě vyjelo lezecké družstvo z centrální stanice k vyproštění osoby po pádu do nepřístupného terénu,“ uvedli pražští hasiči na svém Twitteru.

Zraněnou šestatřicetiletou ženu hasiči transportovali z nepřístupného terénu do péče lékařů záchranné služby. Celá akce zaměstnala záchranné složky zhruba na 34 minut, doplnil Kavka.

„Žena chtěla s největší pravděpodobností spáchat sebevraždu. S ohledem na citlivost případu nebudeme sdělovat další informace,“ dodala mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Podle mluvčí pražských záchranářů Jany Poštové utrpěla žena mnohačetná poranění a záchranáři ji museli uvést do umělého spánku. 

„Ženu jsme uvedli do umělého spánku, zajistili jí dýchací cesty a transportovali ji do vinohradské nemocnice,“ uvedla Poštová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,