V noci na neděli zasahovali hasiči na ubytovně na Praze 9 (2. února 2020). | foto: Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy

V noci hořelo na ubytovně na Praze 9. Třicet lidí se muselo evakuovat

  • 1
Třicet lidí se muselo v noci na neděli evakuovat z ubytovny v ulici Na Balkáně na Praze 9. Před třetí hodinou ranní začalo hořet na jednom z pokojů. Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. Jeden člověk se zranil. Příčina požáru zatím není známá, škodu odhadl vyšetřovatel na sto tisíc korun.

„Před příjezdem hasičů bylo evakuováno 30 osob, 3 osoby byly zachráněny a předány ke kontrole ZZS. Během zásahu byly z objektu vyneseny tři desetikilové propan-butanové lahve,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka. 

Na místě události byla záchranářská posádka, inspektor a speciální vůz atego. „V naší péči skončil třiatřicetiletý muž, který se nadýchal oxidu uhelnatého, měl drobné popáleniny. Vyšetřili jsme ho a zaléčili, poté ho převezli do vinohradské nemocnice na oddělení popálenin,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Požár zničil vybavení jednoho z pokojů a vyšetřovatel stanovil škodu na 100 tisíc korun. Příčinu nyní vyšetřuje.

hořelo v ubytovně v ulici na Balkáně na Praze 9

hořelo v ubytovně v ulici na Balkáně na Praze 9

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz