Po požáru v Praze s patnácti zraněnými se našly zbraně a pyrotechnika

  • 0
Zbraně a pyrotechniku našli policisté v bytě v pražských Holešovicích, jehož požár si v úterý vyžádal 15 zraněných. „Případ proto policie vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Obyvatelé vyhořelého bytu podnikali v oboru divadelní a zábavní pyrotechnika

Po požáru muselo být z domu evakuováno 45 lidí. Většina ze zraněných se nadýchala kouře, případně utrpěla lehké popáleniny (o požáru jsme psali zde).

Požár v bytovém domě v ulici U Smaltovny byl hasičům nahlášen kolem 19:15. Během požáru se ozvalo několik výbuchů. Asi v 19:50 hasiči dostali požár pod kontrolu, ale místo požáru dál dohašovali a dnes pak byli po celý den ve vyhořelém bytě kriminalisté a pyrotechnik.

V bytě našli neupřesněné množství pyrotechniky a zbraně. Jakého typu zbraně byly a zda byly funkční, zatím Daněk neuvedl. Nyní budou detektivové zjišťovat, zda obyvatelé bytu měli zbraně a pyrotechniku u sebe legálně.

V úterý večer po požáru bylo 15 lidí rozvezeno do pražských nemocnic. Mezi zraněnými byli i tři děti.

„Během zásahu se zranili čtyři příslušníci Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy, z toho tři byli předáni do péče zdravotnické záchranné služby,“ sdělila mluvčí hasičů Kateřina Suchánská na webu sboru. Škoda byla podle hasičů předběžně odhadnuta na jeden milion korun.

,