Na výstavišti v Letňanech hořelo, v kiosku vybuchla tlaková lahev

  • 43
Většina pražských hasičských jednotek zasahovala v pátek u požáru na výstavišti v Letňanech, kde vybuchla tlaková lahev v blízkosti jedné z výstavních hal. Dva lidé utrpěli zranění. Předběžná škoda byla vyčíslena na milion korun.

Požár vypukl krátce před půl dvanáctou. „Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu, hasí se čtyřmi vodními proudy,“ sdělila iDNES.cz kolem poledne mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Podle informací záchranné služby lahev explodovala ve stánku s občerstvením a zranila dva lidi.

„Z objektu jsme vynesli čtyři desetikilové propanbutanové lahve, které ochlazujeme, aby nevybuchly,“ dodala Adamcová. Hasiči dostali požár pod kontrolu krátce po dvanácté, pak ještě mezi halami 2 a 3 pomocí termokamery hledali další případná skrytá ohniska požáru.

Zároveň hasiči usilovali, aby se oheň dále nešířil, hořel totiž stánek s občerstvením, který se nacházel v těsné blízkosti u jedné z výstavních hal. Samovolně se evakuovalo asi dvě stě lidí. „Kolem půl jedné jsme zásah ukončili,“ dodala Adamcová s tím, že oheň zasáhl pouze plášť výstavní haly.

Dva lidé skončili s popáleninami v péči záchranářů. „Ošetřili jsme dvě lehce popálené osoby, které jsme následně předali na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ uvedl mluvčí záchranářů Dominik Horn.

Záchranáři na místo vyslali i terénní vůz, takzvané atego, které v případě potřeby poskytuje zázemí pro větší počet zraněných.

27.ledna 2017 v 12:09, příspěvek archivován: 27.ledna 2017 v 12:24

Výbuch stánku s občerstvením, #Praha #Letnany Na místě 2 popálení. #zzshmp https://t.co/uLUknHhSbG


Témata: Letňany, kiosek