Čtyři jednotky hasičů v noci na neděli bojovaly s požárem chaty na Zbraslavi. (20. března 2021) | foto: Hasičský záchranný sbor Hlavního města Prahy

Na Zbraslavi hořela chata, zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči

  • 0
V noci na sobotu vyjeli hasiči k požáru chaty na Zbraslavi, její obyvatelé hořící budovu opustili před jejich příjezdem. Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů bojovaly s živlem téměř do rána. Dopoledne vyšetřovatel stanovil příčinou požáru nedbalost a škoda je dva a půl milionů korun.

„Příčinou požáru je nedbalost, vyšetřovatel navýšil škodu z původního odhadu milion a půl na dva a půl milionu korun,“ řekla iDNES.cz Kateřina Suchánská, operační důstojnice pražských hasičů.

Hasiči k požáru komína a střechy chaty v ulici Strnady na Zbraslavi vyráželi ve dvě hodiny ráno. Na místě zasahovaly dvě profesionální jednotky z Radotína a Modřan a dobrovolné jednotky z Radotína a Zbraslavi.

Hasiči zasahovali pomocí tří vodních proudů v dýchací technice a lokalizaci ohlásili v 3:37. V šest hodin ráno profesionální jednotka místo překontrolovala a potvrdila, že požár byl úspěšně zlikvidován.