Hlídka našla v Pařížské hořící auto i žháře, škoda je přes 800 tisíc

  • 18
Hlídka strážníků v neděli zasahovala v pražské Pařížské ulici, kde při noční kontrole narazila na hořící osobní automobil. Podle policejního mluvčího Jana Daňka požár založil 31letý muž. Žháře nejprve ošetřili záchranáři a následně byl převezen na policejní stanici pro podezření z trestného činu.

„Městští strážníci zadrželi 31letého muže, který měl na místo přijet s kanystrem benzinu, vozidlo polít a zapálit,“ uvedl k incidentu policejní mluvčí Jan Daněk. Původcem požáru podle něj nebyl řidič ani majitel auta.

Plastový kanystr objevili strážníci při hašení podvozku a pomocí teleskopického obušku ho odsunuli mimo vozidlo. Na místo přivolali také hasiče a záchranku i státní policisty.

Z motorové části vozu šlehaly třímetrové plameny. V blízkosti se nacházel viník požáru, který se snažil svléknout hořící oděv. Strážníci mu poskytli první pomoc a izotermickou fólií mu zajistili tepelný komfort.

Muž následně skončil na policejním oddělení pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci. Způsobená škoda se podle Daňka vyšplhala na více než 800 tisíc korun. Policie v pondělí případ předala státnímu zastupitelství pro Prahu 1.