Muž natáčel, jak policisté vyšetřují nehody. Jednoho z nich pak napadl

  • 17
Policisté v neděli v pražských Vršovicích zatkli muže, který si natáčel jejich jednání během dvou autonehod. Na vyzvání policie, aby toho nechal, muž nereagoval. Nakonec jednoho z policistů udeřil pěstí do obličeje, navíc nedodržoval ani vládní opatření. Policie zjistila, že muž byl za násilný čin odsouzen již v minulosti, nyní mu hrozí až čtyři roky za mřížemi.

V neděli 14. února kolem 18. hodiny policie nehodu, ke které došlo v ulici Vršovická v Praze 10.

„Při zpracovávání dopravní nehody si policisté všimli bílého světla, které svítilo do vozu, ve kterém prováděli administrativní úkony. Jeden z policistů proto otevřel dveře a zeptal se muže, zda něco potřebuje. Ten mu odvětil, že si natáčí činnost policie,“ uvedla mluvčí policie Hana Křížová. Policista poté vystoupil z vozu a sdělil muži, že si nesmí natáčet přestupkové řízení a doklady účastníků dopravní nehody. Muže navíc upozornil na to, že nemá nasazenou roušku. „Až po zákonné výzvě, že porušuje vládní nařízení, si ochranu úst nasadil. Po chvíli muže policisté z místa dopravní nehody vykázali,“ upřesnila mluvčí.

O pár minut později však situace vygradovala, protože se v ulici Vršovická stala další dopravní nehoda. Tam si již zmíněný policista všiml, že stejný muž, který předtím natáčel, opět běhá v kolejišti a kličkuje mezi projíždějícími auty. „Zřejmě volal i na linku 158 a stěžoval si na jednání policistů,“ řekla Křížová.  

Toto je váš poslední den u policie, vyhrožoval muž

Policista k muži přistoupil a opět ho vyzval, aby odešel. „Na to muž zareagoval tak, že se otočil a znenadání policistu udeřil pěstí do obličeje.“ Policie muže okamžitě zadržela. Ten pak ještě policistovi vyhrožoval s tím, že toto je jeho poslední den u policie.

Policie zjistila, že muž byl již v minulosti odsouzen za násilný trestný čin a momentálně je stále ve zkušební době. Nyní muži hrozí za trestné činy Násilí proti úřední osobě a Výtržnictví až čtyřletý trest odnětí svobody.