Dealer měl drogy ukryté i v ponožce, bankovky strkal do spár v palubní desce

  • 7
Podivným chováním na sebe upozornil cizinec, který jel autem v centru Prahy. Policisté ho zastavili a zjistili, že je pod vlivem drog a v autě má desítky gramů kokainu. Nyní mu hrozí vyhoštění. Ostatně kvůli drogám už nemůže do Švýcarska a Dánska.

Čtyřiatřicetiletého cizince policisté zadrželi v sobotu 17. dubna před 23. hodinou ve Štěpánské ulici v Praze 2. O případu informovali o pár dnů později na webu. 

Auto, které řídil, se rozhodla zastavit cizinecká policie v rámci běžné silniční kontroly. Řidič sice na pokyn reagoval, zastavit se mu ale podařilo až na několikátý pokus desítky metrů od místa s hlídkou. V autě policisty čekal nezvyklý pohled.

„Nalezli muže s rozepnutými kalhotami, kterak si z kapes a dalších míst vytahuje bankovky různých hodnot a poté je zastrkuje do mezer v palubní desce, aby je z nich zase vyndal a vrátil zpět do kapes,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Na palubovce se válely malé sáčky s bílým práškem. „O nich kontrolovaný prohlásil, že je to testosteron řízlý kokainem. Jak sám dále uvedl, vše pro potřebu vlastní nebo pro kamarády na přilepšenou, ne na prodej a koupené před chvílí od neznámého muže na Václavském náměstí,“ dodal Rybanský.

Následný test potvrdil, že řidič je pod vlivem kokainu. Policistům poté postupně vydal 40 malých sáčků s drogou, z nichž polovinu měl ukrytou v ponožce. Jak se později ukázalo, šlo celkem o 33 gramů kokainu. Kromě toho měl u sebe hotovost přes 34 tisíc korun.

Policisté cizince zadrželi. „Muži bylo sděleno podezření pro spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a je s ním vedeno zkrácené přípravné řízení. 

Z výše uvedeného důvodu bylo s cizincem zahájeno také řízení o správním vyhoštění z území členských států Evropské unie, což může být až na deset let,“ dodal Rybanský. Kvůli drogovým deliktům byl muž v minulosti vyhoštěn již z Dánska a Švýcarska.

,