Seniorce se při venčení psa zaklínilo vodítko pod kapotu zaparkovaného auta a...

Seniorce se při venčení psa zaklínilo vodítko pod kapotu zaparkovaného auta a nešlo vytáhnout. (23. listopadu 2021) | foto: Městská policie Praha

Pes zamotal vodítko pod kapotu cizího auta, seniorce pomohli strážníci

  • 25
Kuriózní případ řešili ve středu odpoledne strážníci v Praze 6. Seniorce se při procházce se psem v Eliášově ulici skříplo vodítko pod kapotu zaparkovaného auta tak, že nešlo vytáhnout. Protože majitele vozu se nedařilo kontaktovat, museli strážníci předvést svůj mechanický um.

Šestašedesátiletá žena se špatným zrakem ve společnosti svého tatínka venčila svého čtyřnohého pomocníka, kterého měla připevněného na samonavíjecím vodítku.

„Sama ani nevěděla jak, a vodítko se zaháklo pod kapotu zaparkovaného auta tak nešťastně, že nešlo vyndat ven,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Strážníky na situaci upozornil kolemjdoucí. Hlídka si sice zjistila telefonní číslo na majitele, spojit se s ním však nepodařilo.

„Nabídka strážníků, že jí v blízkém obchodě zakoupí nové vodítko, se u nešťastné ženy nesetkala s velkým ohlasem,“ podotkla Seifertová.

Hrubá síla by příliš nepomohla, a tak přišla na řadu jemná práce. Strážníkům se podařilo vodítko rozmontovat, šňůru dostat ven a následně zase smontovat do funkčního stavu.


Témata: Praha