Policie zasahovala kvůli odhozené tašce u Svobodné Evropy, šlo o planý poplach

  • 14
Policie ve čtvrtek vpodvečer řešila podezřelou odhozenou igelitovou tašku v křoví u budovy Rádia Svobodná Evropa na Vinohradské ulici v Praze. Místo nálezu zabezpečily jednotky policie. Dorazil také policejní pyrotechnik, který po ohledání zjistil, že v tašce se nenachází výbušné zařízení, nýbrž odpadky. Po šesté hodině večerní byla doprava v ulici opět obnovena.

„Nedlouho po šestnácté hodině bylo na linku 158 oznámeno, že muž odhodil do křoví igelitovou tašku nedaleko chráněného objektu na Vinohradské ulici v Praze. Padlo podezření na výbušný systém, proto bylo na místo povoláno několik policejních jednotek. Místo nálezu bylo zabezpečeno a nyní se čeká na pyrotechnika a pyropsa,“ sdělil v pět hodin odpoledne mluvčí Policie ČR Jan Rybanský.

O půl šesté Rybanský sdělil, že pyrotechnik je už na místě. „Na nezbytně nutnou dobu bude kvůli výkonu uzavřena část ulice, jak pro tramvajovou, autobusovou tak automobilovou dopravu i chodce v obou směrech,“ dodal. Což se nakonec také stalo.

Pyrotechnik však zjistil, že v tašce jsou pouze odpadky. Policisté tak v ulici krátce po šesté hodině obnovili provoz dopravy a zásah ukončili.