Pražská policie zatkla muže, který deset let prodával pervitin.

Pražská policie zatkla muže, který deset let prodával pervitin. | foto: Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dealer prodával drogy deset let, při zadržení četl Psychologii výslechu

  • 8
Pražští policisté zadrželi a obvinili muže, který podle nich od roku 2010 prodával pervitin. Při zásahu v jeho bytě našli nejen drogy, ale i známky toho, že muž své zatčení očekával. Studoval totiž knihu zabývající se metodami policejních výslechů.

„Po dlouhém a intenzivním vyšetřování byl obviněn čtyřicetiletý muž, který si opatřoval, přechovával a následně prodával drogu zvanou pervitin,“ informovali minulý týden pražští kriminalisté.

Se svými odběrateli se na předání domlouval přes telefon nebo sociální sítě. „V převážné většině prodával pervitin v místě svého bydliště na Praze 7,“ podotkla policejní mluvčí Lucie Drábková.

Pražská policie zatkla muže, který deset let prodával pervitin.

Při akci zásahové jednotky vyšly najevo nečekané okolnosti, muž totiž příchod policie pravděpodobně v nejbližší době předpokládal. „Na své zadržení se zjevně připravoval, protože když ho v místě jeho bydliště zadržela zásahová jednotka, četl si knihu Psychologie výslechu,“ uvedla Drábková.

Také se ukázalo, že zatčený má vysokoškolské vzdělání, což podle policie u podobných dealerů není obvyklé. Pracoval jako dýdžej v různých nočních klubech v Praze.

Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili několik sáčků s nažloutlou krystalickou látkou. Její složení bylo v různých balení odlišné, ukázaly testy. Některé sáčky obsahovaly látku MDMA, tedy taneční drogu extázi. V jiných byl krystalický metamfetamin známý jako pervitin.

Přes darknet posílali kilogramy drog do světa. Policie zatkla šest lidí

U obou drog je výroba, přechovávání i prodej ze zákona zakázána. „Z provedených výslechů osob se prozatím podařilo prokázat prodej téměř kila pervitinu čisté váhy,“ sdělili policisté.

Zadrženého muže nyní stíhají ve vazbě pro trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení mu hrozí až pět let vězení.