Řidič marně schovával obličej před policií, v autě měl zbraně a drogy

  • 9
Policisté z pražské Lhotky se pokusili v neděli večer zastavit podezřelého řidiče, ten jim ale začal ujíždět přes pole. Když ho dohonili, našli v jeho autě dvě střelné zbraně, nůž, drogy a nářadí na vykrádání bytů.

Podezřelého řidiče si hlídkující policisté všimli v Libušské ulici v neděli v sedm hodin večer.

„Řidič se snažil skrýt si při průjezdu kolem policistů svou tvář. Policisté se proto rozhodli vozidlo zastavit a zjistit, zda se před nimi řidič schovával, protože je například osobou hledanou, nebo že je jen veliký stydlín,“ uvedl mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Řidič si ze zájmu policistů nic nedělal a rozhodl se před nimi ujet. Dojel až do Písnice, kde vjel na polní cestu poblíž ulice Na Losách, a po chvíli auto zastavil. Společně se spolujezdkyní se dál pokusil utéci pěšky.

Dvojice se policistům na krátkou dobu ztratila, vypátrali je v podjezdu pod Pražským okruhem.

„Jelikož policisté do poslední chvíle nevěděli, s kým mají tu čest, museli k oběma útěkářům přistupovat velice obezřetně. Proto v samotném závěru zákroku použili i donucovací prostředek, hrozbu namířenou střelnou zbraní,“ sdělil k postupu policistů Hulan.

Opatrnost se vyplatila. U zadrženého v autě zajistili kromě dvaceti gramů marihuany i dvě krátké střelné zbraně, brokovou a plynovou, a nůž přezdívaný motýlek. Řidič vezl také nářadí sloužící k vykrádání domů.

Podle policejní databáze byl dvaatřicetiletý muž v minulosti za krádeže a násilné trestné činy čtrnáctkrát odsouzen. Navíc vyfasoval čtyři zákazy řízení.

„Zadržené osoby nakonec skončily na policejní služebně. Muž pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Žena pro podezření z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby, za což jí ve správním řízení hrozí peněžitý trest,“ dodal Hulan.