Honičku s policií překazil spolujezdec, řidiči auta strhl volant

  • 35
Pražští policisté v pondělí večer chtěli zkontrolovat právě projíždějící auto. Řidič se ale v poslední chvíli rozmyslel, sešlápl plyn a snažil se ujet. O pár metrů dál, ale musel zastavil, protože vlastník vozidla, který seděl na sedadle spolujezdce, se o své auto bál a strhl řidiči volant. Policisté u mužů našli plynovou pistoli, mačetu a drogy.

V pondělí večer si pražští policisté všimli v Průběžné ulici v Praze 10 stříbrného vozidla BMW, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat. 

„Policisté předepsaným způsobem vůz zastavili v ulici V Olšinách a v okamžiku, kdy chtěli vystoupit z vozidla a provést kontrolu, řidič sešlápl plyn a z místa kontroly odjel. Po pár metrech vozidlo zastavilo, jelikož spolujezdec strhl řidiči volant,“ upřesnila okolnosti případu mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová.

Řidič při následné kontrole policistům řekl, že kdyby se jednalo o jeho auto, tak by jim ujel. Jeho kamarád, který seděl na sedadle spolujezdce o své auto ale projevil strach a řidiči ujíždění před hlídkou překazil. 

„Policisté lustrací v policejních evidencích zjistili, že řidič má uloženy tři platné zákazy řízení. Ve vozidle pak nalezli plynovou pistoli, mačetu, falešný policejní odznak Služby kriminální policie a vyšetřování a více než 23 gramů bílé krystalické látky,“ uvedla Siřišťová.

Nejprve se k balíčku s krystalickou látkou přihlásil řidič a uvedl, že patří jemu. Když zjistil, že se jedná o trestný čin, otočil a za vlastníka označil spolujezdce. „Celým případem se v současné chvíli zabývají kriminalisté z oddělení drog,“ doplnila Siřišťová.

Podle mluvčí policisté u spolujezdce nalezli také cizí platební karty. Řidič se odmítl podrobit testu na alkohol i drogy. Policisté oba muže zadrželi a převezli je na policejní služebnu.

„Jednatřicetiletý řidič je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě uznání viny hrozí až dva roky odnětí svobody. O tři roky starší spolujezdec je podezřelý ze spáchání trestného činu opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ doplnila Siřišťová.


Témata: Drogy, trestný čin