ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Policisté s majákem měli v Letňanech nehodu, zranili se oni i druhá řidička

  • 3
Policejní auto, které v neděli vpodvečer jelo k případu s blikajícími majáky, mělo na křižovatce v Letňanech nehodu. Střetlo se s jiným osobním autem na křižovatce. Dva policisté ve voze utrpěli lehčí zranění, stejně jako řidička druhého auta. Záchranáři je ošetřili a převezli do nemocnice. Policie bude zkoumat, kdo nehodu způsobil.

Po sedmé hodině večer se podle informací portálu iDNES.cz na jedné z křižovatek v pražských Letňanech shromáždilo větší množství policejních aut u dopravní nehody.

Mluvčí pražské policie Jan Daněk potvrdil, že jejich služební vůz do ní byl zapojen. „Jedná se o nehodu služebního policejního vozidla, které jelo se zapnutými majáky na případ. Ve křižovatce se střetlo s jiným osobním automobilem,“ popsal.

„Při nehodě došlo ke zranění jak dvou policistů, tak řidičky civilního vozidla,“ doplnil Daněk. Mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová přidala, že o zraněné na místě pečovaly tři jejich posádky.

„Jedná se o zranění lehčího charakteru, úrazy ruky, hlavy, hrudníku. Všichni jsou při vědomí,“ uvedla s tím, že všichni tři lidé zamířili do nemocnice na standardní oddělení.

Nehoda na místě nezpůsobila omezení dopravy. Policie nyní bude vyšetřovat, kdo ji způsobil. „Míra zavinění bude zkoumána,“ řekl Daněk.

27. dubna 2021