Policie dopadla muže, který v Praze znásilnil cizinku. K činu se přiznal

  • 24
Pražští policisté zadrželi v Praze 8 hledaného muže, kterého podezírají ze znásilnění a oloupení cizinky v parku na Proseku. Pomohl jim k tomu oznamovatel, který muže poznal na fotografii v médiích. Při výslechu se agresor k činu přiznal, v případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení.

Podezřelého zadrželi policisté z místního oddělení Vysočany v ulici Střelničná. „Nyní s ním budou provedeny standardní úkony trestního řízení a podán podnět na jeho vzetí do vazby,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Pomůžu vám, nabídl muž cizince hledající hotel. Pak ji oloupil a znásilnil

Incident se stal 25. prosince brzy ráno. Muž oslovil na autobusové zastávce Palmovka šestapadesátiletou cizinku. Ta přijela navštívit svého syna a hledala spoj do svého hotelu.

Nabídl jí doprovod, s čímž žena souhlasila. Poté s ním jela metrem a autobusem až na Prosek, kde se vydali přes park u ulice Na Jetelce.

„Tam muž vytáhl nůž a chtěl po poškozené peníze. Ty mu ve strachu o svůj život dala. Tím ale pachatel neskončil, přiložil jí nůž pod krk a na lavičce si vynutil orální sex. Následně z místa činu utekl,“ popsal případ Daněk.

Hledaný osmatřicetiletý muž už byl v minulosti odsouzen za násilnou trestnou činnost. Policisté varovali, že muž může být ozbrojený a nebezpečný.

„V případě odsouzení pachateli za trestný čin loupež a znásilnění hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ doplnil Daněk.